Gyerekzsúrokon

Mint magán ember is, és mint pedagógus is imádom a gyerekeket. Jól tudom, hogy időnként szigorúbban kellene kezelni a saját gyermekeimet is, és a tanítványaimat is. Meggyőződésem azonban, hogy sok-sok türelemmel és szeretettel sokkal többet lehet elérni a fejlődésük érdekében, mint erőszakkal és büntetéssel.

Gyakran előfordul, hogy szabad idejükben érdekes és figyelemfelkeltő programokat szervezek számukra, amibe mindig belecsempészek különböző képesség fejlesztő feladatokat is.

Szeretek születésnapi meglepetés bulikat is rendezni. Pár évtizeddel ezelőtt, amikor saját gyermekeim voltak néhány évesek, nagyon egyszerű volt a születésnapi délutánok szervezése. Ezek általában szűk családi körben zajlottak. Az ünnepi ebéd mellett természetesen nélkülözhetetlen volt a szülinapi torta a megfelelő számú szülinapi gyertyával. Hagyomány volt a gyertyák elfújása, miközben természetesen az ünnepelt egy olyan dologra gondolt, amit szeretne, ha beteljesülne.

Manapság, amikor az unokáimnak szervezek szülinapi meglepetés bulit, már egészen más szokások szerint történik a megvalósítás. A leg szembe tűnőbb különbség, hogy igen fontos vendégek az ünnepeltnek korosztály béli barátai. Az is fontos, hogy a gyerekek szórakoztatására különféle játékokat tervezzünk, akik ennek fejében meglepetés ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Miközben a gyerekek kellemesen szórakoztak egymás között az izgalmas és játékos feladatok megoldása során, legutolsó alkalommal nem feledkeztem meg azokról a szülőkről, főleg édesanyákról sem, akik elkísértég gyermekeiket a születésnapi bulira.

Azt találtam ki, hogy meglepem Őket az Avon zsákbamacska akciójának egy-egy csomagjával, melyben több terméket találunk összecsomagolva, mint például parfümöt, szemceruzát, körömlakkot, samponokat, dezodorokat, táskákat. Mindannyian nagyon megörültek a nem várt meglepetéseknek. Én pedig elégedett voltam, mivel könnyen, és igen kedvező áron jutottam hozzá a csomagokhoz, melyeket a pipereshop.hu webes oldalról sikerült megrendelni interneten keresztül.