Hatalmas eredményekre képes

Mi három éve alapítottuk az édesapámmal a saját cégünket, mely építőipari munkálatokra szakosodott, és kezdetben szinte mindent nekünk magunknak kellett megoldani, hiszen a kezdetek kezdetén nem volt arra keretünk, hogy kifejezetten külső szakértő munkatársakat alkalmazzunk egyes feladatok elvégzésére. Persze a törvényi feltételeknek mindig meg kellett felelnünk és erre figyeltünk is, de például a munkavédelem területét sem tudtuk csak saját alkalmazottal megoldani, mert nem volt keretünk szinte semmi másra, csak az alap költségek kifizetésére.

Ma már hála a jó égnek másmilyen pénzügyi helyzetben van a cég. Kifizetődőnek látszik édesapám hozzáállása a minőségi munkához, hiszen egymásnak adják a névjegykártyáját az ügyfelek, és igazság szerint nekünk így például marketing költségünk mint olyan nincs is, mégis nagyon jól megy a cég. Folyamatos fejlődés és folyamatos tartalékképzés jellemzi, aminek hatására ma már megengedhetjük magunknak, hogy például a munkavédelem területén egy külső szakértő csapatot alkalmazunk.

Hihetetlen nagy biztonság érzés és még nagyobb nyugalom ami így átkerült rám, hiszen eddig nekem kellett ellenőrizni és menedzselni ezeket a feladatokat, és hát most sokkal nagyobb nyugalommal vagyok az iránt, hogy egy szakértő munkavédelmi rendszer és egy megfelelő munkavédelmi koordináció segíti a munkát a cégnél. Meg kell mondjam, hogy annyi energiám és időm szabadult fel, hogy dupla annyi feladatot tudok elvégezni egy hónapban mint eddig, ami a cég menedzselésében hihetetlen sokat visz előre, így a fejlődésünk és a hatékonyságunk szinte megduplázódott. Hihetetlen eredmények egy egyszerű változtatással.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy minél előbb teremtse meg annak a lehetőségét, hogy külső szakértők segítségét kérjék egy-egy fontos, de a tevékenységet nem befolyásoló feladatra, mint például a munkavédelem, mert hihetetlen sok energiát tudnak felszabadítani ezáltal, és nagyon gyorsan megtérül az erre fektetett forrás. Én ha ezt tudtam volna, már egy évvel ezelőtt kiharcoltam volna ezt a változtatást a cégnél.